Campingplass blir rasteplass ved E6

Det blir nytt liv på en nedlagt campingplass ved E6 i Gudbrandsdalen. Vegvesenet skal bruke arealet til å etablere en rasteplass med et areal på 15 mål. De som vil utføre anleggsarbeidet, må gi anbud innen 1. november.

Servicebygget får torvtak. Herfra blir det en gangakse ned til sjøen. De som vil etablere rasteplassen, må gi anbud innen 1. november.
Servicebygget får torvtak. Herfra blir det en gangakse ned til sjøen. De som vil etablere rasteplassen, må gi anbud innen 1. november. Foto: Pushak/Lala Tøyen
4. okt. 2016 - 10:42

Krekke er navnet på rasteplassen. Den skal ligge helt sør i Ringebu kommune mellom E6 og innsjøen Losna.

Tiden da rasteplasser besto av et par benker med en liten asfaltert flate rundt, er over. Krekke rasteplass er resultatet av en arkitektkonkurranse som ble vunnet av Lala Tøyen fra Oslo. Her blir det plass til litt av hvert. I tilegg til mange plasser for privatbiler, blir det plass fire bobiler og to busser.

Det blir også egne parkeringsplasser for de som har behov for å sove før de drar videre. De er plassert i utkanten av rasteplassen for at folk skal få ro til å sove.

Det blir ca. 14 sittegrupper, noen med og noen uten bord, og det blir et servicebygg med toaletter og benker under tak. Herfra skal det gå en gangakse ut mot sjøen.

Barna blir tilgodesett med lekeapparater. Rasteplassen skal også være et tilbud til de fastboende i området.

Oppdraget som er utlyst omfatter alt det fysiske arbeidet på Krekke. Den som får kontrakten skal også fjerne gamle installasjoner på den nedlagte campingplassen. Jobben må være fullført høsten neste år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.