SAMFERDSEL

Byvekstavtalen for Trondheimsområdet skal endres

I 2019 ble det inngått en byvekstavtale for Trondheimsområdet. Nå gjør utfordringer med framdrift på viktige prosjekter at avtalen må justeres.

Byvekstavtalen for Trondheimsområdet skal nå endres.
Byvekstavtalen for Trondheimsområdet skal nå endres. Foto: NTB
19. mars 2022 - 08:25

– Nå ser både vi og våre avtalepartnere i Trondheimsområdet at det er naturlig med en gjennomgang og reforhandling, sier statssekretær Mette Gundersen (Ap) i Samferdselsdepartementet i en pressemelding.

Pandemien har hatt store konsekvenser for kollektivtrafikken, og den nye normalen for reisehverdager er ikke kjent.

– Det er også utfordringer med framdrift på viktige prosjekter som tilsier en gjennomgang. Blant annet har arbeidet med Metrobussen stoppet opp, et tiltak som må på plass for å kunne nå nullvekstmålet, sier Gundersen.

Det var politisk styringsgruppe for byvekstavtalen som torsdag ble enige om å ta en fot i bakken nå. I styringsgruppen sitter ordførerne i Trondheim, Melhus, Malvik og Stjørdal og fylkesordfører i Trøndelag fylkeskommune, sammen med staten.

For første gang i historien skal fienden i øvelsen, finske og svenske styrker, forsøke å «invadere» Norge, når grenseovergangen ved Valtakunnanraja rett nord for Kivilompolo i Finland skal krysses. Samtidig prøver lokale heimevernsstyrker å beseire de profesjonelle styrkene fra US Navy.
Les også

Svensk-finske Nato-soldater «invaderte» Norge i historisk øvelse

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.