ARKIVNYHETER

Bytter ut regnskog-rekkverk

Bjørn Olav AmundsenBjørn Olav Amundsen
16. des. 2009 - 11:02

Vegvesenet trodde at tømmeret var laget av sertifisert regnskog-tømmer fra Afrika. Men det var det ikke. Regnskogfondet har reagert sterkt, og nå blir trevirket byttet ut med sibirsk lerk, ifølge NRK Trøndelag.

- Vi har jo andre oppgaver vi burde brukt tida vår på, i stedet for å rette opp slike feil. Men vi har tatt til etterretning den feilen vi har gjort, og skal rydde opp i det, sier prosjektleder i Statens Vegvesen for E6 mellom Trondheim og Stjørdal, Harald Inge Johnsen til NRK.

Vegvesenet foreslo overfor Regnskogfondet at de kunne betale for å få dyrket ny regnskog tilsvarende det tømmeret som er brukt på rekkverket. Regnskogfondet svarte at de foretrakk å at Vegvesenet heller byttet ut rekkverket, fordi rekkverket har signaleffekt, heter det.

I juli i år presiserte Vegvesenet på sine hjemmesider at håndlistene er bygget av det eksklusive treslaget mahogni, og de kunne garantere at tømmeret ikke kommer fra regnskog. dette avr basert på informasjon fra den danske leverandøren DHL, ifølge NRK-

Men etter hvert viser det seg at tømmeret kommer fra ikke-sertifisert skog i Republikken Kongo.

Statens Vegvesen føler seg lurt, men akter nå altså å bytte ut treverket.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.