NYHETER

Bytter toppsjef i Lemminkainen

De finske eierne setter inn en av sine egne som ny sjef for Lemminkainen Norge AS. Finn Halvor Skaardal skal fortsette som viseadministrerende direktø

Timo Vikström overtar som administrerende direktør for Lemminkäinen Norge AS.
Timo Vikström overtar som administrerende direktør for Lemminkäinen Norge AS.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
21. jan. 2013 - 13:01

Det er Timo Vikström, Senior Vice President, Skandinavia i Lemminkäinen International Ltd, som går inn som administrerende direktør for Lemminkäinen Norge AS med umiddelbar virkning.

Finn Halvor Skaardal har ledet selskapet i to og et halvt år, og var hovedarkitekten da Lemminkaninen kjøpe opp asfaltvirksomheten fra Mesta i 2010. Sammenslåingen av de to organisasjonene og hard konkurranse i et presset asfaltmarked, har gjort at resultatene ikke er blitt så gode som forventet.

 

Skaardal: -En god løsning

Om lederskiftet sier han: - Dette er en meget god løsning og jeg er meget tilfreds med at Timo Vikström tar over som administrerende direktør. Det er behov for å styrke ledelsen av selskapet, spesielt etter oppkjøpet av Mesta Industri og integrasjonsprosessen som fulgte i kjølvannet. Vikström og jeg jobber meget godt sammen og jeg ser fram til å få en mer normal arbeidsbelastning, sier Skaardal.

- Ved å styrke ledelsen i Norge sikrer vi at de planlagte tiltakene blir gjennomført hurtig og at integrasjonsprosessen ferdigstilles. Dette vil gi oss de synergiene vi hadde planlagt med,  og få Lemminkäinen Norge opp på et mer lønnsomt nivå etter et mindre tilfredsstillende 2012.

Dette gir oss de beste forutsetninger for et godt år i 2013, sier Skaardal.

 

 

Utfordrende år

I et intervju i papirversjonen av Våre Veger som utkommer denne uken, sier han:

-For Lemminkäinen har 2012 vært et utfordrende år preget av omstillinger etter oppkjøpet av Mesta industri. Vi har hatt god oppdragsmengde i nord, men for lite i sør. Generelt er lønnsomheten for dårlig over hele landet. Markedet har riktignok vært preget av høy aktivitet, men lønnsomheten er alt for lav. Markedet er helt klart i endring og vi har tidenes største tap på konkurser. Meget bekymringsfullt for årene fremover også, sier Skaardal.

Regnskapene for 2011 viser at selskapet i Norge hadde en omsetning på nesten 1,2 milliader kroner. Av det satt de igjen med et driftsresultat på beskjedne 23 000 kroner.

 

Asfaltbakgrunn

Timo Vikström har vært ansvarlig for den skandinaviske asfaltvirksomheten siden 2009.

Timo Vikström begynte i Lemminkäinen i 2001. I tillegg til å være administrerende direktør, vil han fortsette sin rolle som Senior Vice President for asfaltvirksomheten i Norge, Sverige og Danmark. Timo Vikström sitter i Executive Team for International Operations business segmentet, og rapporterer til Henrik Eklund, Executive Vice President, International Operations.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.