NETTARKIV

Byllen det gikk hull på

EKSTREME SUMMER: Så langt er det få navn på enkeltpersoner og kunder av Siemens AG som er blitt offentliggjort i forbindelse med milliardkorrupsjonen. Ingen i Siemens har villet kommentere de nye oppsiktsvekkende korrupsjonsopplysningene som er fremkommet.
EKSTREME SUMMER: Så langt er det få navn på enkeltpersoner og kunder av Siemens AG som er blitt offentliggjort i forbindelse med milliardkorrupsjonen. Ingen i Siemens har villet kommentere de nye oppsiktsvekkende korrupsjonsopplysningene som er fremkommet. Bilde: colourbox
Trond Heggelund
14. aug. 2007 - 11:08

Korrupsjonsskandalen i Siemens AG kan være tre ganger større enn hittil antatt. Opplysningene kommer fra kilder i konsernet, som har brukt et advokatfirma til å undersøke saken. Hele åtte milliarder kroner skal være betalt i bestikkelse til direktører hos kunder av Siemens.

Det er også funnet meget tvilsomme pengetransaksjoner i både telekomdivisjonen og i divisjonen som leverer utstyr til kraftverk og energiselskaper.

I flere måneder har undersøkelsene ikke ført til noe som helst, men nå det gått hull på byllen, skriver Süddeutsche Zeitung.

Materien som velter ut av byllen er ikke bare sjokkerende, men vitner om en pil råtten forretningskultur for å skaffe seg lukrative oppdrag. Milliardspørsmålet er om også andre internasjonale konsern innen telekom og kraft har benyttet seg av tilsvarende skitne triks?

Uansett så er det som er kommet fram om Siemens bare toppen av et isfjell. Tenk hva som skjer når navnene på dem som har gitt og mottatt korrupsjonspenger blir kjent.

TH

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.