NYHETER_BYGG

Byggnæring får åpen standard

Anrkiets tid er forbi i byggenæringen. Nå tas den åpne internasjonale IFC (Industrial Foundation Classes)-standarden i bruk her også.
Anrkiets tid er forbi i byggenæringen. Nå tas den åpne internasjonale IFC (Industrial Foundation Classes)-standarden i bruk her også.Bilde: VESLEMØY NESTVOLD

– Om noen år kommer vi dit vi skulle vært for flere tiår siden, hevder produktsjef Bjørn Brunstad i Holte Prosjekt.

Etter en lang periode hvor de store leverandørene har hatt sine egne formater og standarder, kommer nå den åpne internasjonale IFC (Industrial Foundation Classes)-standarden for fullt.

– Jeg vil anbefale alle som skal kjøpe programvare i byggenæringen å sjekke om leverandøren støtter IFC, råder Brunstad. Han vil holde et innlegg om IKT-trender på brukerseminaret Prosjektstyring til suksess som arrangeres av Holte Prosjekt i forbindelse med Bygg Reis Deg.

Integrering

Brunstad ser dette som et ledd i en trend mot stadig større integrasjon og samarbeid. – Vi tror programvareleverandørene vil bli avhengige av å jobbe sammen med andre for å lykkes.

Holte Prosjekt har selv tatt konsekvensene av dette og tilbyr tjenester der deres egne produkter kan benyttes sammen med blant annet Norsk byggevaredatabase, NOBB og Byggdetaljbladene fra Byggforsk.

Over på nett

Kalkulasjonsnøkkelen til Holte Prosjekt kommer nå i elektronisk form på nettet, med muligheter til å legge inn egne verdier, blant annet for timesatser.

– Vi tror flere vil kjøpe tjenester på nettet i stedet for produkter til egen maskin. Det er enklere, spesielt for mindre bedrifter som ikke behøver å bekymre seg for servere, sier Brunstad.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.