BYGG

Byggmester Langemyhr etterlyst

STENGT: Oslo kommunes Omsorgsbygg stengte fredag den omstridte byggeplassen på Økernhjemmet i Oslo der polske arbeidere jobbet og og levde under uverdige forhold.
STENGT: Oslo kommunes Omsorgsbygg stengte fredag den omstridte byggeplassen på Økernhjemmet i Oslo der polske arbeidere jobbet og og levde under uverdige forhold. Bilde: Scanpix
Tore Stensvold
30. mai 2008 - 10:02

Under en razzia hos Byggmester Harald Langemyhr AS i går, ble fire ansatte arrestert.

Sjefen selv, Harald Langemyhr, var ikke å se noe sted. Nå er han etterlyst.

Fire arrestert

Politiet arrestert fire andre i selskapet. De er anmeldt for grov svindel og bedrageri.

De fire framstilles for varetektsfengsling fredag, melder NRK .Uverdige forhold

Harald Langemyhr ble kjent tidligere i år da det ble avslørt at ansatte polakker jobber under svært dårlige betingelser og levde under uverdige forhold.

Oslo kommune hadde kontrakt med Langemyhr på to bygge prosjekter i kommunen for Omsorgsbygg. Begge byggeplassene, Sinsen barnehage og Økernhjemmet, ble stengt og kommunen bestemte seg for kort tid siden å si opp avtalene.

Les også: Ulovlige boforhold for polske byggarbeidere
Hemmelig razzia mot Langemyhr

Anmeldt

Oslo kommune har politianmeldt Byggmester Harald Langemyhr AS for grov svindel og bedrageri.

Det er Oslo kommunes interne kontroll, bekreftet i PricewaterhouseCoopers granskning og OPAKs fagrapporter, som har avdekket dette, skriver kommunen i en pressemelding.

20 millioner

Undersøkelsen avdekker grov overfakturering.

Arbeid ved Økern sykehjem er i ettertid vurdert av byggebransjens kompetansesenter OPAK. Vurdering viser at Byggmester Harald Langemyhr AS har overfakturert Oslo kommune i størrelsesorden 20 millioner kroner mer enn OPAKs anslag.

Etter at Arbeidstilsynet avdekket boforholdene til de polske bygningsarbeiderne som jobbet for Langemyhr, ble det også satt igang undersøkelser knyttet til overfakturering. Mistankene gikk på at det ble ført falske timelister og overfakturering, skriver E24.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.