BYGG

Byggmakker-eier kjøper Elektroskandias virksomhet i Norge

Oppkjøpet av elektrogrossisten skal styrke selskapets posisjon innen teknisk handel.

Elektroskandia har ni butikker og ett distribusjonssenter i Norge. Framover skal selskapet eies av Onninen- og Byggmakker-eier Kesko.
Elektroskandia har ni butikker og ett distribusjonssenter i Norge. Framover skal selskapet eies av Onninen- og Byggmakker-eier Kesko. Foto: Elektroskandia Norge
Arne FenstadArne FenstadJournalist
30. jan. 2023 - 08:43

Kesko er konsernet som eier blant annet byggevarekjeden Byggmakker i Norge. I tillegg eier de elektrovaregrossisten Onninen, som er datterselskapet som kommer til å overta Elektroskandias virksomhet. 

– Oppkjøpet av Elektroskandia Norge passer utmerket for Onninens virksomhet i Norge, og med dette oppkjøpet akselererer Onninen sin rolle i å fremme det grønne skiftet. Videre gir oppkjøpet oss et betydelig synergipotensial. Vi fortsetter å gjennomføre vår vekststrategi innen byggevare- og teknisk handel, og søker vekst både organisk og gjennom oppkjøp i Nord-Europa, sier Jorma Rauhala, divisjonsdirektør i Kesko, i en pressemelding.

Elektroskandia har i dag ni butikker og et høyautomatisert distribusjonssenter i Oslo. Selskapet har omtrent 270 ansatte fagfolk og det meste av omsetningen skjer via digitale kanaler.

De største inntektene i NSE kommer fra offshore-virksomhet. Byggeselskapene i konsernet har vært tapsforetak.
Les også

NSE Bygg: Tapte 45 millioner etter «kalkylesvikt» – nå prøver de seg igjen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.