BYGG

Byggholt forsvinner

SLUTT: Direktør for markedskommunikasjon, Kjell Kvarekvål under den gamle logoen som nå må skiftes. En æra er over og Byggholt er ute av norsk byggenæring.
SLUTT: Direktør for markedskommunikasjon, Kjell Kvarekvål under den gamle logoen som nå må skiftes. En æra er over og Byggholt er ute av norsk byggenæring. Bilde: JM
Joachim Seehusen
10. mars 2011 - 14:24

Svenske JM kjøpte Byggholt i 1998, siden har selskapet hatt dobbelt navn. Onsdag 9. mars ble Byggholt gravlagt. Årsaken er et ønske fra moderselskapet om å stå frem som et enhetlig selskap i alle markeder.

JM er, i tillegg til Sverige og Norge, representert i Finland, Danmark og Belgia.

Forventer positiv effekt

JM er en av Nordens største boligutviklere. Moderselskapet JM AB omsatte i 2010 for 9,1 milliarder svenske kroner og solgte totalt 3276 boliger. Den norske virksomheten omsatte for 1,3 milliarder norske kroner med et resultat før skatt på 76 millioner. Selskapet øker nå sin innsats på det norske markedet og forventer ekstra drakraft ut av det nye navnet.

Venter vekst

– Vi opplever god etterspørsel på våre boliger og forventer å øke både i salg og igangsettinger. Med en enklere og tydeligere profil, samt stabilt boligmarked har vi mål om å levere enda flere boliger, sier direktør for markedskommunikasjon, Kjell Kvarekvål.

JM ble opprinnelig etablert i Sverige av John Mattson i 1945 og hadde en tilsvarende virksomhet som Byggholt, stiftet i 1964. Begge boligutviklerne var del i oppbyggingen i og rundt sine respektive hovedsteder. Siden oppstart har den norske virksomheten stått bak mer enn 13 000 boliger og sysselsetter i dag 220 medarbeidere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.