Byggestopp for metrobussholdeplasser i Trondheim - entreprenør melder oppbud

Tre stasjoner berørt.

Statens vegvesens prosjektleder for metrobussen i Trondheim, Terje Fiksdal håper å få på plass kontrakt med ny entreprenør, slik at byggingen kan fortsette. Bildet er tatt ved en av de ferdigbygde stasjonene.
Statens vegvesens prosjektleder for metrobussen i Trondheim, Terje Fiksdal håper å få på plass kontrakt med ny entreprenør, slik at byggingen kan fortsette. Bildet er tatt ved en av de ferdigbygde stasjonene. Foto: Martin Gramnæs
22. aug. 2018 - 10:40

Det er Adressa som onsdag melder at det er trøbbel for metrobussen i Trondheim. 

Byggestopp

Ifølge avisen er entreprenøren Grunnarbeid Service i økonomiske problemer. Firmaet har ansvaret for byggingen av stasjonene på Åsheim, Bjørndalsbrua og Bjørndalstoppen. Disse skulle egentlig være ferdig i mai, men det har vært stopp i arbeidet siden påske. 

Entreprenøren har også andre oppdrag for Trondheim kommune. 

Statens vegvesens prosjektleder for metrobussen i Trondheim, Terje Fiksdal forteller til Adressa at de har fått bekreftelse fra to entreprenører som kan overta arbeidet som gjenstår. Ifølge Fiksdal er det mindre arbeider som gjenstår. 

Han håper på å få sagt opp kontrakten med Grunnarbeid Service innen kort tid. Entreprenøren har meldt at de vil melde oppbud neste uke.

Les mer hos Adressa

Må bli ferdig

Metrobuss-prosjektet blir en stor omlegging av kollektivtrafikken i Trondheim.

Vegvesenet har gjennom våren og høsten lyst ut flere kontrakter som omhandler bygging av de nye stasjonene. 

Arbeidet går slag i slag, og 3. august neste år må ting være på plass. Da trer nemlig det nye bussanbudet i kraft, og dette er basert på den nye rutestrukturen. 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.