KRAFT

Bygger vindturbinpark i Kina

I VINDEN I KINA: Vardar AS, eid av Buskerud fylkeskommune, skal bygge en vindmøllepark med 120-150 vindmøller i Hubei-provinsen.
I VINDEN I KINA: Vardar AS, eid av Buskerud fylkeskommune, skal bygge en vindmøllepark med 120-150 vindmøller i Hubei-provinsen. Bilde: Statkraft
Jannicke Nilsen
26. mars 2007 - 14:29

Vindturbinparken vil få en installert effekt på 50 MW og gi nok strøm til å kunne dekke forbruket tilsvarende 1900 norske eneboliger, melder NRK.

Tidlig fase

Vardar AS skal samarbeide med to kinesiske selskaper om prosjektet, og byggefasen vil foregå i tre trinn. Kostnadene kommer på rundt 400 millioner norske kroner for hvert byggetrinn.

Ifølge administrerende direktør i Vardar Johannes Rauboti er prosjektet i en tidlig fase. Foreløpig vet de ikke når første spadetak tas.

Eies av Buskerud

- Det er sterke krefter bak disse planene, og vårt inntrykk er at dette prosjektet vil ha god framdrift, sier Rauboti til NRK.

Energiselskapet Vardar AS er heleid av Buskerud fylkeskommune. Ifølge NRK er Vardars mål å tjene penger på Kina-satsingen.

Har satset utenlands før

Fra før eier datterselskapet Vardar Eurus rettighetene til å bygge ut en 18,4 MW vindmøllepark i Estland, og er godt i gang med å bygge Estlands største vindturbinpark OÛ Parki Tuulepark.

Vindparken er under oppføring på et høydedrag på Pakri-halvøyen i Paldiski regionen i Estland.

Les mer om: