KRAFT

– Bygger ut Havsul I

Regjeringen kommer til å si ja til utbygging av Havsul 1, ifølge Sunnmørsposten.
Regjeringen kommer til å si ja til utbygging av Havsul 1, ifølge Sunnmørsposten.
10. sep. 2009 - 13:12

Dermed står NVEs beslutning om utbygging av Havsul I fast, mens regjeringen ikke ønsker å bygge ut Havsul II utenfor Haram og Giske på Sunnmøre i denne omgang, skriver Sunnmørspostens nettutgave.

Pressekonferanse

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) skal redegjøre for regjeringens beslutning på en pressekonferanse i Ålesund torsdag ettermiddag.

Opprinnelig ønsket selskapet Havgul å bygge flere store vindmølleparker på hele kyststrekningen fra Giske til Kristiansund, men stor lokal motstand har ført til en betydelig reduksjon av omfanget.

Uenighet

Havsul II, som er planlagt bygget utenfor Sunnmøre, har Haram kommunestyre sagt ja til. I Giske kommune var det stor lokal motstand som stanset planene utenfor Godøy og Valderøy.

Havsul I utenfor Sandøy kommune ser dermed ut til bli den første kystnære, havbaserte vindmølleparken i Norge med inntil 80 store vindmøller på et 49 kvadratkilometer stort område.

Teknisk Ukeblad kommer med mer.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.