NYHETER

Bygger ut E16 for 440 mill kr

Utbyggingen av 10 km av E16 i Valdres mellom Fønhus og Bagn kan starte allerede til høsten. Prosjektet er kostnadsberegnet til 444 milliuoner kroner.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
27. apr. 2012 - 12:16

- Utbygging av E16 mellom Fønhus og Bagn vil føre til tryggere trafikk og beere framkommelighet for både lokaltrafikken og for vegfarande på den viktige E16-ruta mellom Øst- og Vestlandet, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa, om jobben som skal stå ferdig ved årsskiftet 2014/2015.

Prosjektet, i Sør-Aurdal kommune i Oppland, er første etappe av den planlagte utbyggingen av den 23 kilometer lange E16-strekningen Fønhus  - Bjørgo, i Sør- og Nord-Aurdal kommuner, går det fram av forslaget som ble lagt fram i statsråd i dag.

Prosjektet omfatter omlegging og utbedring av eksisterende veg til tofelts veg,  med 8,5 meter bredde. På en rasutsett strekning ved Bergsund skal det bygges en 650 meter lang tunnel. Bygging av flere kryss, bruer, underganger, oppretting av busslommer og kjettingplass, er òg en del av prosjektet. I tillegg kommer omlegging av flere avkjørsler og tømmervelteplassar og gjennomføring av støytiltak.  

Kostnadene for utbyggingen er beregnet til 444 millioner 2012-kroner. I tråd med lokalpolitiske  vedtak skal utbyggingen finansieres ved en kombinasjon av statlige bevilgninger og bompenger.

- Samferdselsdepartementet vil komme tilbake til et opplegg for videre utbygging og  finansiering av E16 på strekninga Bagn – Bjørgo når det foreligger tilstrekkelige avklaringer. Vi vil arbeide for at utbyggingen av heie strekningen E16 Fønhus – Bjørgo skal skje mest muglig sammenhengende, sier samferdselsministeren.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.