OLJE OG GASS

Bygger strukturer for 307 millioner

Anders J. Steensen
23. okt. 2008 - 11:12

Kontrakten omfatter fabrikasjon, sammenstilling, og testing av undervannsstrukturer som inngår i Totals Pazflor utbygging i Vest-Afrika.

Oppdragsgiver er FMC Technologies.Arbeidsomfanget har økt

14. april inngikk Grenland Group og FMC Technologies en intensjonsavtale for Pazflor-utbyggingen til en verdi av 160 millioner kroner.

Siden har kontraktens omfang blitt modifisert til også å inkludere 12 distribusjonsmoduler og råmaterialer for tre manifold-systemer som skal fabrikkeres i Angola.Store strukturer

Totalvekten på undervannsstrukturene som skal fabrikkeres og settes sammen av Grenland Group er på 2100 tonn. Produksjonen starter ved Grenland Groups verksted i Tønsberg og Langesund tidlig neste år og blir ferdigstilt i siste kvartal 2010.

– Pazflor-kontrakten er veldig bra for oss. Den sikrer god beskjeftigelse ved verkstedet i 2009, sier Rune Halvorsen ved verkstedet i Tønsberg.Tre separasjonssystemer

Verkstedet skal produsere alle de tre subsea separasjonsmodulene og en rekke undervannsstrukturer for Pazflor. Dette prosjektet kommer i kjølvannet av Grenland Groups leveranse til verdens første fullskala separasjonsanlegg på havbunnen på StatoilHydros Tordis-felt (trefase separasjon).

Pazflor er det tredje utbyggingsprosjektet i blokk 17 på dypt vann (600-1200 meter) i Angola, etter Girassol og Dalia. FMC Technologies sitt oppdrag inkluderer tre gass-væske separasjonssystemer, som er det første av sitt slag i Vest-Afrika, så vel som 49 undervannstrær og brønnhodesystemer.Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Flere prosjekter i sluttfasen

For tiden er tre større prosjekter for FMC under ferdigstillelse ved verkstedet i Tønsberg.

Prosjekter er Woodsides Pluto-utbygging i Australia, Shells Ormen Lange, og StatoilHydros Vega og Troll O2 utbygginger på den norske kontinentalsokkelen. Disse skal testes ut i løpet av desember og januar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.