TUNNELER

Bygger snunisjer i tre tunneler i Sogn og Fjordane

Aurstad Tunnel AS har sikret seg oppdraget med å bygge snunisjer i Naustdalstunnelen, Fjærlandstunnelen og Storehaugtunnelen.

Fjærlandstunnelen er en av tre tunneler i nordre Vestland som nå får nye eller bedre snunisjer.
Fjærlandstunnelen er en av tre tunneler i nordre Vestland som nå får nye eller bedre snunisjer. Foto: Geir Ove Engebø, Statens vegvesen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
13. okt. 2021 - 15:04

Det er for å oppfylle kravet om snunisjer i alle tunneler over fire kilometer, at Statens vegvesen nå starter ombyggingen av de tre tunnelene. Særlig brøytebilene har behov for å kunne snu inne i tunnelene, og derfor er snunisjene som er planlagt i disse tre tunnelene plassert ikke så langt unna utgangene.

I Naustdalstunnelen starter arbeidene denne uken, forteller Statens vegvesen i en pressemelding.

I den 5970 meter lange tunnelen mellom Førde og Florø skal det sprenges to nye snunisjer. Den ene skal ligge om lag 500 meter fre Naustdal-sida, den andre om lag 600 meter inn fra Florø-siden.

Fjærlandstunnelen er 6397 meter og ligger på grensen mellom kommunene Sogndal og Sunnfjord. En eksisterende nisje i sørenden av tunnelen (mot Bøyadalen) skal forlenges med 30 meter for å gi plass til nytt teknisk bygg.

Den 1044 meter lange Storehaugtunnelen ligger på riksveg 13 Vikafjellet rett sør for Sognefjorden. Her skal det sprenges en ny nisje rett innenfor kuldeporten, også her for å te opp nytt teknisk bygg. 

– Vi bygger snunisjene fire meter brede med lik sikt i begge retninger. Dermed får vi en totallengde på nisjene på 110 meter. Nisjene er 40 meter lange og havarilommen er 30 meter, sier prosjektleder Sveinung Hovland i Statens vegvesen.

Sunnmørs-firmaet Aurstad Tunnel AS har fått oppdraget etter en anbudsrunde der de kom ut med lavest pris av tilsammen fire tilbud. Kontraktsummen lyder på 35,5 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.