BYGG

Bygger skole for 300 mill.

Veidekke skal utføre alle betongarbeider med vegger og dekker, stålarbeider med søyler, bjelker og rammer, takkonstruksjoner med tekking samt inne- og yttervegger.
Veidekke skal utføre alle betongarbeider med vegger og dekker, stålarbeider med søyler, bjelker og rammer, takkonstruksjoner med tekking samt inne- og yttervegger. Bilde: Paulsen Ole R.
Trond Gram
18. nov. 2009 - 15:45

Det er Hordaland fylkeskommune og Bergen Kommunale Bygg har tildelt Veidekke Entreprenør AS oppdraget med å bygge Skrams videregående skole og det nye hovedanlegget i Bergen for svømming og stup.

Hele prosjektet ble lagt ute på anbud tidligere i høst, og av den totale kontraktsrammen på 1300 millioner kroner har Veidekke nå fått en kontrakt på 300 millioner.

Offentlige kontrakter

Kontrakten er en av flere fra offentlige oppdragsgivere i det siste.

Nylig fikk selskapet kontrakt på bygging av dobbeltspor og motorvei i Sverige. Oppdraget med å bygge jernbanetunnel for Banverket, også det i Sverige, første del av veianlegget «Vossapakko», ny E6 mellom Boksrud og minnesund og nytt sykehjem i Sandefjord er andre kontrakter selskapet har meldt om i det siste.

– Vi merker at det løsner litt og at ordrereserven bygger seg opp, men vi feirer ikke med champagne og tror at de vanskelige tidene er over riktig ennå. Inntil boligmarkedet er tilbake kan vi ikke friskmelde markedet, sier kommunikasjonssjef Helge Dieset.

– Vi er fortsatt avhengig av offentlige kontrakter, legger han til og forteller at det er store regionale forskjeller, og at det er enkelte regioner hvor selskapet sliter mer enn andre.

Skole og svømmeanlegg

Amalie Skrams videregående skole skal stå ferdig i mars 2012, og i tilknytning til skolen bygges en ny idrettshall og nytt nasjonalt svømmeanlegg. Skolen får plass til 900 elever og 125 ansatte.

Hele anlegget har et areal på 28.000 m2, fordelt på 16.000 m2 til skoledelen og ca 12.000m2 til svømmeanlegget. Skolen og svømmeanlegget skal bygges på Nygårdstangen i Bergen sentrum.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.