OLJE OG GASS

Bygger simulator i Houston

1. GENERASJON: Den første av de nye simulatorene ble installert i Kristiansand. Simulatoren i Houston er langt mer avansert med blant annet et kuleformet lærret som strekker seg over hele 240 grader.
1. GENERASJON: Den første av de nye simulatorene ble installert i Kristiansand. Simulatoren i Houston er langt mer avansert med blant annet et kuleformet lærret som strekker seg over hele 240 grader. Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
2. jan. 2012 - 13:40

Aker Solutions investerer 15 millioner kroner i en ny boresimulator som vil stilles til rådighet for alle offshore boreoperatørene i Nord-Amerika. Den nye boresimulatoren vil doble kapasiteten ved boresenteret Aker SOlutions har ved Katy, like utenfor Houston.

Simulatoren vil være klar for å tas i bruk tidlig i år.

Aker Solutions har installert boresimulatorer i flere land, blant annet i Brasil, Singapore og Sør-Korea. I tillegg til den nye simulatoren i Houston forbereder Aker Solutions for å installere en i Baku, Aserbajdsjan

Spektakulær

Selve simulatoren er spektakulær. Senteret i det nye treningssenteret på ca. 900 kvadratmeter er en 240 graders dom med skjermer hvor elevene kan sitte i en full kontrollstol og følge og styre boreoperasjonene.

For eleven vil det se ut som om vedkommende er på et borefartøy med både boretårn, rough neck, pipehandlingsystem og annet nødvending utstyr for å kunne bore.

All programvare som brukes for å styre aktivitetene er identisk med programvaren eleven vil oppleve på en borerigg.

Økt sikkerhet

I likhet med en flysimulator kan en instruktør utsette eleven for alle mulige og umulige sett av uforutsette hendelser for å lære seg å takle stressituasjoner.

Totalt bruke 88 forskjellige servere for å kunne kjøre simulatoren. Det er nok datakraft til å kunne kjøre to simulatorer i parallell.

Målet med simulatorene er at borepersonell skal få økt kompetanse og erfaringer slik de for framtiden kan unngå farlige hendelser.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.