INDUSTRI

Bygger seg opp i Storbritannia

Siemens satser på produksjon av vindturbiner.
Siemens satser på produksjon av vindturbiner. Bilde: Siemens
Camilla Aadland
30. mars 2010 - 09:23

Tanken er å møte den voksende etterspørselen etter offshore vindturbiner i Storbritannia.

– Med den nye produksjonsfabrikken i Storbritannia går vi videre med vår strategi om å investere i attraktive vekstmarkeder for miljøvennlig teknologi, sier Peter Löscher, administrerende direktør i Siemens AG i en pressemelding.Attraktive betingelser

I runde tre av Storbritannias utviklingsprogram er det er ventet at offshore prosjekter med en kombinert kapasitet på 32 GW vil bli implementert innen 2020.

– Den britiske regjeringen har fått på plass attraktive betingelser for investorer på fornybar energi, spesielt på offshore vindkraft, sier Andreas J. Goss, administrerende direktør i Siemens UK.700 arbeidsplasser

Produksjonsfabrikken i Storbritannia skal gi mer enn 700 nye arbeidsplasser. Siemens er nå på jakt etter passende steder for fabrikken, både på østkysten og nordøst i Storbritannia.

Siemens har som mål å bli en av verdens tre ledende produsenter av vindturbiner innen 2012 og har fabrikker i Iowa og Kansas i USA. I løpet av året skal Siemens starte produksjon i Kina og selskapet har planer om produksjon også i India.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.