NYHETSBREV

Bygger om trafostasjon i Harstad

Transformatorstasjonen bygget i 1961 skal få en oppgradering

Heggen transformatorstasjon i Harstad skal nå oppgraderes.
Heggen transformatorstasjon i Harstad skal nå oppgraderes. Bilde: ABB
1. nov. 2015 - 21:30

Hålogaland Kraft har tildelt ABB en ordre på en komplett systemleveranse til Heggen transformatorstasjon i Harstad.

Ny innendørs stasjon

Kraftselskapet vil erstatte eksisterende Heggen transformatorstasjon med en ny, innendørs stasjon for å sikre en stabil strømforsyning til Harstad, som er Nord-Norges tredje største by. ABB skal levere elektrisk utstyr til stasjonen, med en kontraktsverdi på rundt 35 millioner kroner. Stasjonen forventes å stå ferdig våren 2018, skriver ABB i en pressemelding.

Ettersom Heggen transformatorstasjon ligger sentralt i byens sentrum, har Hålogaland Kraft valgt et 145 kV gassisolert bryteranlegg (GIS), som gir en mer kompakt og mindre arealkrevende løsning enn dagens utendørsanlegg.

Se også: Tavler for 200 millioner

145 kV GIS-anlegg

Kontrakten med Hålogaland Kraft omfatter design, ingeniørarbeider, installasjon, tilkoblinger og idriftsettelse. I tillegg til et innendørs 145 kV GIS-anlegg, inkluderer leveransen blant annet 11 kV mellomspenningsanlegg og vern- og kontrollanlegg for begge systemene.

- Vi setter pris på at Hålogaland Kraft velger ABB-teknologi når de skal styrke leveringssikkerheten til Harstad. Den nye transformatorstasjonen bygges blant annet med doble samleskinner og transformatorer for ekstra pålitelighet, sier Per Eckemark, leder for Power Systems hos ABB i Norge.

Fikk du med deg: Silisiumrevolusjon fra Askim

Ledes fra Harstad

Arbeidet vil ledes av ABBs avdeling i Harstad, med assistanse under anleggsperioden fra Oslo. ABBs prosjekt starter sommeren 2015 og går fram til slutten av 2016.

Heggen transformatorstasjon er en del av regionalnettet i Sør-Troms og nordre Nordland. Den opprinnelige Heggen transformatorstasjon ble bygget i 1961, men teknisk levetid er snart nådd. Samtidig er forsyningskapasiteten i stasjonen snart nådd, og det forventes en fremtidig forbruksvekst.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.