ARKIVNYHETER

Bygger ny fabrikk i Sør-Korea.

Anders J. Steensen
6. des. 2010 - 15:44

Produksjonen er allerede i gang for å levere utstyr til verdens største konstruksjons- og rørleggingsfartøy Pieter Schelte, eid av selskapet Allseas. Pusnes kontrakter for dekksmaskineri til denne kolossen er på 200 millioner kroner.

Den nye fabrikken er i utkanten av Busan, og er innrettet mot å produsere stort og tungt dekksmaskineri. De første leveransene fra fabrikken er planlagt i mars 2011.

Konkurransevnen

– Vi har gjort strategiske valg for å sikre oss posisjonen som verdens ledende leverandør av dekksmaskineri. . Vi investert både i mennesker og maskiner for å beholde konkurranseevnen og kvaliteten i våre leveranser, sier direktør Lei Haukom. Han leder Aker Solutions forretningsområde dekksmaskineri. Han sier at det er viktig å holde en sterk markedsposisjon i Sør-Korea.

Ruver

Pieter Schelte er et spesialfartøy for å sette ut og hente offshorestrukturer. I tillegg har fartøyet utstyr for rørlegging. Fartøyet bygges av Deawoo Shipbuidling. Det 382 meter langt og hele 117 meter bredt. – Vi er stolte av at Daewoo har bestilt Pusnes dekksmaskiner for dette fartøyet sier Haukom. Alle vinsjer og anker spill er elektrisk drevet frekvensstyrte motorer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.