NYHETER_BYGG

Bygger kraftverk i Uganda

12. des. 2000 - 13:13

Gruppen består av ABB Distribusjon AS, Alstom Power Ltd. (Switzerland), GE Energy (Norway) AS og Skanska AB i tillegg til Veidekke. Byggherren er et prosjektselskap med det amerikanske energiselskapet AES Corporation som eier og som har avtale med ugandiske myndigheter om salg av elkraften.

I konsortiet er det samlet den beste spisskompetanse på utvikling og bygging av store vannkraftverk, og avtalen er et godt eksempel på at skandinaviske selskaper fortsatt er ledende innen dette felt. Endelig start av prosjektet forutsetter at det stilles lånegarantier fra leverandørlandenes garantiinstitutter. Antatt byggestart vil være i mai eller juni neste år. Byggetiden er beregnet til 44 måneder.

– Det er svært spennende for oss å sitte sentralt i et konsortium med så sterke samarbeids-partnere, sier konsernsjef i Veidekke, Terje R. Venold. – Samtidig er dette vår største kontrakt noensinne med en kontraktssum på rundt en milliard norske kroner, sier han.

Kraftverket ligger på 1100 meters høyde ved Bujagali Falls, om lag åtte kilometer nord for Nilens kilde i Victoriasjøen. Anlegget er et lavtrykks elvekraftverk. Fallhøyden blir 25 meter, og samlet installasjon 200 MW. Kraftverket får en fyllingsdam på ca. 850 meter med tetningskjerne av asfalt. Volum blir 750.000 kubikkmeter. I kraftstasjonen skal det monteres fire turbiner. I utbyggingsprosjektet inngår også bygging av overføringslinjer til Kampala og Owen Falls.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.