NETTARKIV

Bygger havforskningskompetanse

3. juli 2001 - 10:00

Ingen av landets eksisterende forskningsstasjoner rettet mot havbruksnæringen har tilstrekkelig teknologisk kompetanse. Det hevder forskere ved Sintef Fiskeri og Havbruk, som planlegger å etablere et nytt ressurssenter og testfelt med spisskompetanse innen havbruksteknologi i Bjugn kommune i Sør-Trøndelag.

– Utprøving av nye oppdrettsanlegg; bygging, service og dokumentering av anlegg, samt opplæring, er aktuelle aktiviteter for et slikt senter, fremholder forsker Leif Magne Sunde i Sintef Fiskeri og Havbruk.

Velegnet lokalisering

Valsneset i Bjugn kommune i Sør-Trøndelag er pekt ut som et velegnet sted å legge et ressurssenter for havbruksteknologi.

– Her er det mulig å teste ut anlegg i skjermede, eksponerte og semi-eksponerte lokaliteter, sier Sintef-forsker Arne Fredheim.

Ressurssenteret er foreløpig på forprosjektstadiet, med støtte fra Statens nærings- og distriktsutviklingsfond (SND).

– Vi har møtt stor interesse for prosjektet fra utstyrsleverandører, aktører innen oppdrettsnæringen og potensielle finansieringskilder, opplyser Sunde.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.