BYGG

Bygger for 53 milliarder

Tore Stensvold
6. jan. 2009 - 11:14
Vis mer

Bygg- og anleggsnæringen er langt fra tørrlagt.

TU.no/byggeprosjekter kan du enkelt få oversikt over de 20 største bygg- og anleggsprosjektene for seks måneder framover.

Milliarder i sju fylker

Et søk blant sju tilfeldig valgte fylker, viser at prosjekter til en samlet verdi på 53 milliarder kroner skal igangsettes før sommeren.

Bryggeri blir boliger

Av de sju fylkene, topper Rogaland med prosjekter for over 11 milliarder kroner. Det største er utbyggingen av Bryggeriparken Gamle Tou. Det prosjektet skal starte i juni i år og er oppført med en totalpris på 2,5 milliarder kroner. Midtfjell vindpark ved Egersund er på 1,5 milliarder kroner og skal starte bygging i april.

I Sør-Trøndelag er et veiprosjekt på topp med to kontrakter på til sammen 1,8 milliarder kroner. Det er strekningen Nidelv bru-Grillstad inklusive en tunnel som kommer opp i den store summen.

Detter er bare noen av de mange prosjektene du kan lese mer om på tu.no/byggeprosjekter .

Pek på kartet

Søket er svært enkelt. Du kan føre musa over kartet og klikke når ønsket fylke er funnet. Da får du opp en liste over de 20 største byggeprosjektene i fylket. Når søket er gjort, kan du sortere etter navn, prosjekttype, kostnad og byggestart.

Du kan også søke etter ulike typer prosjekt. Er du kun interessert i prosjekter som omfatter Skoler og barnehager velger du det, eller du kan kombinere med for eksempel Offentlige lokaler.

Database

Dataene for tjenesten på tu.no leveres av selskapet Norge Bygges. Databasen oppdateres kontinuerlig.

Når nye kontrakter tildeles, blir de registrert i databasen til Norge Bygges, og dermed tilgjengelig for Teknisk Ukeblads lesere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.