ENERGI

Bygger driftssentral i Sverige

1. mars 2001 - 11:23

Systemet skal betjene Birkas distribusjonsnett med over 870.000 kunder. Avtalen har en verdi på ca. 30 millioner kroner.

Birka Nät har et av Sveriges største distribusjonsnett med 350 transformatorstasjoner og 24.000 nettstasjoner. Det nye systemet erstatter tidligere sentraler i Stockholm, Arbrå, Gullspång og Karlstad, og er knyttet sammen i ett felles datanett.

Med det nye driftssentral-systemet (Sinaut Spectrum), vil Birka kunne optimalisere nettdriften og oppnå energimessige og driftssikkerhetsmessige gevinster. Personalressursene kan også utnyttes bedre, samtidig som det skapes et bedre arbeidsmiljø for Birka Näts operatører.

Ved siden av å være et system for driftsovervåking og betjening, bygges det også inn en rekke funksjoner for håndtering av utkoblinger, personalplanlegging og feilmeldingstjenester. En viktig del av leveransen omfatter også integrasjon med andre delsystemer som geografiske informasjonssystem (GIS) og kundeinformasjonssystem.

( Dette er en meget viktig kontrakt for oss, sier Nils Johan Aulie i Siemens AS divisjon Energiforsyning. – Innen Siemens-konsernet er vi kompetansesenter for driftssentraler i Norden. I forbindelse med denne store leveransen kommer vi til å trekke veksler på Siemens-avdelingene i Oslo og Nürnberg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.