IKT

Bygger bredbånd

8. aug. 2000 - 12:59

Kontrakten, som beløper seg til flere millioner euro, dekker første fase av Broadnet Norges nettverksutbygging som skal dekke byene Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim og Tromsø innen februar 2001.

Broadnet nøyer seg ikke med å kjøpe Alcatel-utstyr. De tar like godt også sin nye administrerende direktør fra Alcatel. Ole Jacob Moldestad (39) inntok sjefsstolen i selskapet 1. august i år. Han får ansvaret for hele det skandinaviske markedet. Moldestad var tidligere divisjonsdirektør i Alcatels Switching and Routing Division for Norden/Baltikum.

Broadnet har for øvrig valgt Teleplan som sin programpartner i Norge.

Broadnets lisenser i 26 GHz frekvensbåndet dekker totalt 142 millioner av Europas befolkning. Foruten Norge er Broadnet i ferd med å bygge ut faste trådløse aksessnettverk i Tyskland, Frankrike, Spania, Portugal og Sveits og vil benytte seg av sin omfattende bredbåndserfaring ved utbyggingen i Norge.

Broadnet er et datterselskap av Comcast Corporation som er den tredje største kabel-TV operatøren i USA og som har en markedsverdi på 30 milliarder dollar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.