BYGG

Bygger 21 prosent færre småhus

Også nyboligsalget faller markant.

Oppføring av leilighetsbygg faller minst. Her fra Grefsen stasjon.
Oppføring av leilighetsbygg faller minst. Her fra Grefsen stasjon. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
13. sep. 2018 - 12:46
Oppstarten med bygging av nye boliger ligger merkbart bak nivået fra ett år tilbake, melder E24, som refererer tallene som Boligprodusentenes forening la fram torsdag. 
 

Det siste året er det startet bygging av 28.496 boliger. Dette er 15 prosent under nivået for et år siden. Mest tilbake er bygging av småhus med 21 prosent mindre enn i fjor. For eneboliger er tilsvarende tall 19 prosent og for leiligheter 6 prosent.

Nyboligsalget ned

Også salget av nye boliger har falt markant i august. Etter en oppgang i juni, falt salget av nye boliger med 9 prosent i august, sammenlignet med samme måned i fjor.

Boligprodusentenes forening la fram tallene for salget av nye boliger torsdag. Etter at foreningen i juni meldte om en økning på 2 prosent, den første oppgangen i salget på 14 måneder, gikk salget kraftig tilbake.

Les også

– Salget av nye boliger i august ligger 9 prosent under samme måned i fjor, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening i en pressemelding.

Han sier salget hittil i år ligger 8 prosent under fjoråret. Fordelt på de ulike boligtypene, viser tallene at salget av småhus så langt i år ligger 16 prosent under, leiligheter 4 prosent under og salget av eneboliger ligger 9 prosent under fjoråret, fortsetter han.

Les også

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.