BYGG

Byggenæringen til himmels

MOT NYE HØYDER: Veksten bare fortsetter i byggenæringen. Tall fra SSB viser at den er dobbelt så høy som i våre naboland
MOT NYE HØYDER: Veksten bare fortsetter i byggenæringen. Tall fra SSB viser at den er dobbelt så høy som i våre naboland Bilde: Joachim Seehusen
Joachim Seehusen
1. sep. 2006 - 07:29

Produksjonen av nybygg var i 1. kvartal i år 13,8 prosent høyere enn i tilsvarende kvartal i fjor, mens den innenfor rehabilitering var 12,5 prosent høyere sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor.

I alt steg byggeproduksjonen med 13,2 prosent i 1. kvartal sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor.

Sesongjustert

Ser en bort fra normale sesongvariasjoner, var byggevirksomheten 2,9 prosent høyere i 1. kvartal sammenlignet med forrige kvartal.

Anleggsvirksomheten økte med 10,4 prosent fra 1. kvartal i fjor til 1. kvartal i år. Korrigert for normale sesongvariasjoner ligger produksjonen innenfor anleggssektoren omtrent på det samme nivået som i forrige kvartal, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå.

Foran Sverige og Danmark

Det er vekst også i våre naboland, men i Sverige og Danmark er veksten mer moderat. Tall fra EU sitt statistiske kontor, Eurostat, viser at Sverige og Danmark hadde en produksjonsvekst i bygge- og anleggsnæringen på henholdsvis 4,4 og 3,8 prosent fra 2004 til 2005. I Norge var den tilsvarende årsveksten på 8,4 prosent.

* Tabell 1 Bygge- og anleggsvirksomhet, produksjonsindeks. 2000=100

* Tabell 2 Bygge- og anleggsvirksomhet, produksjonsindeks. Sesongjustert og trend. 2000=100

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.