Byggenæringen strålende fornøyd

FORVENTNINGSFULL: Byggenæringens sjef, Ketil Lyng, smiler forventingsfult til den nye regjeringen. Han er riktig fornøyd med trekløveret Giske, Navarsete og Kleppa. (Bilde: Joachim Seehusen)
VANSKELIGERE: Magnhild Meltveit Kleppa må svare for smale, hullete og dårlige veier og en foreldet jernbane. Hun går tøffe tider i møte. (Bilde: Joachim Seehusen)
SOLID: BNL venter seg solid poltikk og handlekrat fra ringreven Sigbjørn Johnsen. (Bilde: Bendiksby, Terje)
  • Bygg

– Men jeg vil gå lenger, sier direktøren i Byggenæringens Landsforening, BNL.

– Å velge Sigbjørn Johnsen som finansminister er et av de beste valgene Stoltenberg kunne gjort. Vi står overfor en del vanskelige valg, da trenger vi en person i Finansdepartementet som kan forklare på en folkelig måte. Finansdepartementet er en uriaspost, men Sigbjørn Johnsen har fått tilfredsstilt sine politiske ambisjoner så han tør å ta de upopulære valgene, sier Lyng.

Han frykter ikke at hans egen næring skal rammes av disse valgene.

– Nei, det tror jeg ikke. Med den befolkningsveksten vi får og endringene i sammensetningen og alt som disse endringene vil kreve av boliger, bygninger og infrastruktur vil ingen finansminister kunne unngå formidable investeringer.

Viktig trio

Lyng ser Trond Giske i Nærings- og handelsdepartementet, Liv Signe Navarsete i Kommunal- og regionaldepartementet og Magnhild Meltveit Kleppa i Samferdselsdepartementet som en sterk og handlekraftig trio.

– NHD, som har en litt uklar rolle og portefølje, krever en sterk og profilert leder. Og det er ingen tvil om at Giske er sterk og at han har gjennomføringskraft. Vi følger oss særdeles trygge.

– Betyr det at Sylvia Brustad manglet denne gjennomslagskraften?

– Jeg ønsker ikke å kommentere avgåtte statsråder ut over at vi hadde et godt samarbeide med Brustad og flere møter med henne, svarer Lyng.

Krever Stortingsmelding

Etter rokkeringene i regjeringen vil BNL på nytt prøve å få overtalt regjeringen til å legge frem en stortingsmelding om byggenæringen.

– Med de utfordringene samfunnet står overfor må de tre statsrådene samle seg og fremme en stortingsmelding. Vi tror at forståelsen for at man må tenke helhetlig og langsiktig vil stå klarere og klarere for regjeringen, sier Lyng.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå