BYGG

Byggenæringen lei av avslag – vil ha  milliarder til FoU-program

Byggenæringen sliter med å få gjennom søknader om forskningsmidler. Nå ber næringen om program etter mønster fra Maroff, som har gitt maritim sektor 722 prosjekter og 2,1 milliarder kroner gjennom 18 år.

På Ulven har Obos et boligprosjekt med en rekke innovasjoner og nye løsninger. Benedicte Økland sier oppfølgende FoU for å dokumentere og  spre kunnskapen videre burde skjedd - men det finnes ikke midler.
På Ulven har Obos et boligprosjekt med en rekke innovasjoner og nye løsninger. Benedicte Økland sier oppfølgende FoU for å dokumentere og spre kunnskapen videre burde skjedd - men det finnes ikke midler. Foto: Joachim Seehusen
8. okt. 2020 - 14:30

– Virkemiddelapparatet fungerer ikke for byggenæringen. Det finnes en god del skattefunnprosjekter, men jo lenger opp i FoU-hierarkiet man kommer jo mindre bygg og anlegg er det. Senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI) ligger øverst. Der er det kun ett prosjekt innen bygg.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.