Byggenæringen i krise: Frykter 60.000 kan miste jobben

– Mye mer alvorlig enn det som har kommet fram tidligere, sier NHO-topp til E24.

Nina Solli, som leder NHO Byggenæringens er alvorlig bekymret for situasjonen i næringen.
Nina Solli, som leder NHO Byggenæringens er alvorlig bekymret for situasjonen i næringen. Foto: Joachim Seehusen
Gunhild HaugnesGunhild HaugnesJournalist
11. mars 2024 - 08:06

NHO Byggenæringen frykter at fallende aktivitet i næringen kan føre til at titusenvis av årsverk forsvinner, skriver E24.

– Prognosene viser at situasjonen er mye mer alvorlig enn det som har kommet frem tidligere. Vi har sagt tidligere at det verste ligger fremfor oss, noe prognosene også tyder på, sier Nina Solli, som leder NHO Byggenæringen til E24.

Kraftig produksjonsfall

Hun viser til nye prognoser som slår fast at produksjonsfallet i byggenæringens verdikjede kan bli opp mot 60-80 milliarder kroner fra 2022 til 2025. Det tilsvarer et produksjonsfall på 25 prosent, 

Dersom denne utviklingen slår til risikerer næringen å miste 50.000 – 60.000 årsverk.

NHO-direktør Ole Erik Almlid er bekymret for byggenæringen og ber regjeringen ta grep for å få opp aktiviteten i byggebransjen.
Les også

NHO: Slår alarm – frykter prisgalopp

– Vi er alvorlig bekymret, og dette kan få store konsekvenser. Nå er vi i ferd med å se et stort fall som verken samfunnet eller de som jobber i byggenæringen er tjent med, sier Solli.

Etterlyste strakstiltak

NHO-sjef Ole Erik Almlid uttalte nylig til E24 at det ikke har vært så dårlig som nå siden 80-tallet. Han etterlyste strakstiltak for å sikre at det bygges nok boliger framover

– Hvis du ser hele norsk næringsliv under ett, så er bygg- og anleggsnæringene som sliter mest, og som også ser mørkest på fremtiden, uttalte Almlid.

Eks-politikeren Lene Feltmann Espersen betegnet langdryge forberedelser til klimapartnerskap som undøvendig snaikksnakk.
Les også

– Byggebransjen har måttet slåss for å få til klimapartnerskap med regjeringen

 

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.