Byggenæringen er urolig

Audun Lågøyr i Byggenæringens Landsforening er fornøyd med innholdet i planen, og håper inderlig at planene blir gjennomført.
Audun Lågøyr i Byggenæringens Landsforening er fornøyd med innholdet i planen, og håper inderlig at planene blir gjennomført. (Bilde: Leif Hamnes)
  • Bygg

Byggenæringens Landsforening er fornøyd med at det satses på en kraftig opprusting av veinettet gjennom økningen i midler til drift og vedlikehold, trafikksikkerhetstiltak og fjerning av flaskehalser.

– Regjeringens forslag markerer et taktskifte i norsk samferdselspolitikk. Stamveiene skal nå bygges ut dobbelt så raskt. I tillegg dobles investeringene til jernbaneutbygging, sier direktør Audun Lågøyr i Byggenæringens Landsforening i en pressemelding.

Men overfor Teknisk Ukeblad gir Lågøyr uttrykk for bekymring.

– Dette er bra på flere punkter og det viser vilje til satsing. Den viktigste utfordringen til Stortinget er at dette må bli en forpliktende plan som sikrer forutsigbarhet. Jeg blir litt urolig når Navarsete på pressekonferansen så sterkt understreker at etterlevelsen av NTP er avhengig av årlige budsjettvedtak, sier Lågøyr.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå