BYGG

Byggenæringen er kritisk til Brustad

Joachim Seehusen
17. sep. 2009 - 10:13

– Vår erfaring med den rød-grønne regjeringen er på mange måter positiv og vi gratulerer med seieren, sier Ketil Lyng, administrerende direktør i Byggenæringens Landsforening.

Men nå forlanger BNL konkret handling.

– Både når det gjelder kompetanse og energieffektivisering har de tre partiene gitt uttrykk for at disse områdene er viktige. Nå vil vi se det omsatt i konkret handling, sier Lyng.

– Særlig Ap har sagt at de vil ha en nasjonal strategi for energieffektivisering. BNL vil komme med konkrete forslag.

BNL har ingen ønsker om rokeringer i regjeringen.

– Kristin Halvorsen har håndtert krisen godt, og Magnhild Meltveit Kleppa har hatt en god hånd med kommunal- og regionaldepartementet som er det departementet som arbeider mest mot byggenæringen.

Kritisk mot NHD

BNL er derimot kritisk mot nærings- og handelsdepartementet, som rent formelt har ansvaret for byggenæringen. I lang tid har næringen ønsket en stortingsmelding, men blitt avvist. Sist av næringsminister Sylvia Brustad.

– Gjennom skiftende regjeringen har det vist seg vanskelig å gi NHD reelt innhold. Det er en utfordring at næringslivet påvirkes av et sett departementer, ikke bare ett.

Lyng sier han vil fortsette arbeidet for å få enten en stortingsmelding eller en NOU om byggenæringen.

– Vi har inntrykk av at flere partier ikke avviser det, men at de ba næringen om å komme med bedre begrunnelser for hvorfor vi trenger en slik. Vi vil ta det opp igjen, og gi dem begrunnelsene, sier BNL-sjefen.

Ellers peker Lyng på at det nå er satt sammen et Storting der det er flertall for å fjerne formuesskatten på arbeidende kapital, samt å avvikle arveavgiften. – Dette er viktig for mindre familiebedrifter og så langt er vi langt fra fornøyd. Her må regjeringen gjøre noe raskt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.