BYGG

Byggenæringen ber om boligpolitikk

UBALANSE: Ketil Lyng hevder det er stor ubalanse mellom befolkningsutvikling og boligbygging og etterlyser poltikk fra regjeringen.
UBALANSE: Ketil Lyng hevder det er stor ubalanse mellom befolkningsutvikling og boligbygging og etterlyser poltikk fra regjeringen. Bilde: Joachim Seehusen
Joachim Seehusen
7. okt. 2009 - 11:26

– Vi har en veldig kraftig befolkningsvekst og en tilgang på nye boliger som ikke står i forhold til veksten. Det holder ikke som langtidstrend, og det er helt uavhengig av finanskrisen, sier Ketil Lyng, administrerende direktør i Byggenæringens Landsforening, BNL.

Boom

Lyng peker på at misforholdet mellom befolkningsvekst og boligbygging startet i 2005 og er uavhengig av finanskrisen.

– Om 20 år er vi en million flere mennesker i Norge, bare de to siste årene økte befolkningen med 118 000 personer, disse menneskene skal bo, sier han.

Effektivisering

BNL lanserer begrepet bærekraftig boligbygging, og mener vi ikke har det i dag.

– Se på energieffektivisering, det er enormt mye å hente. Men departementene jobber på siden av byggenæringen med hver sine planer, parallelt og uten helhet, sier næringspolitisk direktør Audun Lågøyr i BNL.

Ingen helhet

Han trekker frem den nye plan- og bygningsloven som et eksempel på hvordan departementenes behandling svikter.

– I dag kommer reglene stykkevis og delt. ikke før var nye forskrifter sendt ut på høring så kommer det forslag til endringer fra forskjellige departementer. Forslagene er kanskje fornuftige hver for seg, men helheten mangler. Ingen kjenner helheten eller konsekvensene, verken departementene eller byggenæringen. Regjeringen må koordinere sin politikk, krever Lågøyr.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.