ARKIVNYHETER

Byggeleder i Statens vegvesen arrestert for grov økonomisk utroskap

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.

Ifølge Aftenposten mistenkes mannen for økonomisk utroskap for et millionbeløp.

Mannen er i slutten av 30-årene,jobber ifølge Statens vegvesen som byggeleder i en seksjon i Østfold, som blant annet ekspert på elektro. Han ble arrestert i sitt hjem i Østfold i går morges, og politiet tok deretter en rekke beslag fra mannens bolig. Ransakelser ble så gjennomført på flere adresser. Senere på dagen ble ytterligere en person pågrepet i saken, som ikke er ansatt i Statens vegvesen. Begge de pågrepne ble i går kveld avhørt ved Østfold politidistrikt, der de også har sittet natten over.Anmeldt av Vegvesenet

Den arresterte har ingen profilert lederstilling, men har gjennom sin stilling foretatt innkjøp for på vegne av Statens vegvesen. Vegvesenet foretok selv politianmeldelsen av mannen, og man mistenker at flere av innkjøpene er gjort for privat bruk. Etter det Aftenposten erfarer, skal forholdene han er mistenkt for ha pågått gjennom 2005 og 2006.

Ifølge Lars Erik Hauer, sjef for Østfold distrikt i Vegvesenet, var det forhold som ble avdekket som følge av skjerpede interne kontrollrutiner som førte til politianmeldelsen.

- Saken ble politianmeldt tirsdag i forrige uke, sier Hauer, som opplyser at mannen er suspendert fra sin stilling, sier han til Aftenposten.Veg- og musikkutstyr

Etter det Aftenposten erfarer, er en fellesnevner for de pågrepne nettopp salg, utleie og behandling av musikkutstyr.Politiet mistenker at mannen som driver musikkutstyrsfirmaet har sendt fakturaer til mannen i Vegvesenet, dels fiktive. Vegvesenet-mannen har så signert, og siden mottatt pengebeløp for dette.Politiet mistenker videre at mannen i Vegvesenet har kjøpt hauger av instrumenter og en mobil scene for Statens vegvesenes penger. Utstyret er så leid ut gjennom kameratens firma.

Politiadvokat Stig Bratli ved Østfold politidistrikt sier til Aftenposten at det først i dag vil bli avgjort om de pågrepne blir fremstilt for varetektsfengsling.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.