PRODUKTNYHETER

Byggeklosser for GSM

5. sep. 2001 - 10:05

Bruk av GSM-moduler til trådløse tjenester som betalingssystemer, overvåkning og forskjellig styringsformål er i sterk vekst. Innen år 2005 er det ventet at 78 millioner GSM-enheter til slike formål i bruk i Europa. I 1999 var antallet 1,8 millioner.

– Bruk av ferdige GSM-moduler kan være en rask måte for å løse kommunikasjonsbehov i forbindelse med utvikling av nye produkter, sier Henning Lotterud hos Acte Components.

De har tre moduler fra den franske produsenten Wavecom, et selskap som i dag har 30 prosent markedsandel for slike moduler.

GSM-modulene finnes i forskjellige utgaver. Den største inneholder alt i en boks med antennetilkobling, holder for SIM-kort og kommunikasjonsutgang. En litt mer kompakt enhet er en ferdig radiomodul med antenneuttak og holder for SIM-kort, og har en plugg for tilkobling mot resten av utstyret.

Den tredje og siste modulen er selve GSM-enheten som også brukes i de to større enhetene. Den er beregnet for større volumprodukter. En ny og mindre versjon kommer snart på markedet (til høyre på bildet).

GSM-enheten finnes for to bånd der det høyeste frekvensområdet kan enten være for det europeiske eller amerikanske markedet.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.