BYGG

Byggeboom bremser barnehagesatsingen

MODULBARNEHAGER:¿ Moelven ByggModul AS kan levere en barnehage i uka fra og med mai neste år, forsikrer direktør Stadshaug.
MODULBARNEHAGER:¿ Moelven ByggModul AS kan levere en barnehage i uka fra og med mai neste år, forsikrer direktør Stadshaug. Bilde: Moelven ByggModul AS
Mona Sprenger
23. aug. 2006 - 07:22
Vis mer

Ekspertene snakker om kapasitetsproblem.

- Entreprenørene har mye å gjøre, og for mange er en barnehage for lite som byggeprosjekt, sier ingeniør Einar Michelsen i det rådgivende ingeniørfirmaet ILJE AS.

ILJE AS har en rammeavtale med Omsorgsbygg Oslo KF og har prosjektledelse på flere barnehageutbygginger i Oslo.

Vanskelig å nå målet

I Soria-Moria–erklæringen lover regjeringen full barnehagedekning innen utgangen av 2007. Likevel har utbyggingen av Helenes Barnehage i Oslo stått uferdig i ett og et halvt år.

– Kommunen har så langt ikke hatt råd til å betale prisen byggherren har krevd, forteller daglig leder ved Omsorgsbygg Oslo KF, Jan-Egil Clausen. Han håper det vil løse seg.

– Vi håper vi får på plass en entreprenør etter hvert, men det tar tid. Vi har 100 prosjekter og mange er vanskelig å få gjennomført, sier Clausen. Han frykter at en del prosjekter må skrinlegges, og at det kan bli vanskelig å oppfylle regjeringens løfte om full barnehagedekning i Oslo-området i tide.

– Behovet for barnehageplasser i Oslo øker, og det er vanskelig å komme gjennom med prosjekter her.

Prisene i været

Trygge Barnehager, som arbeider nasjonalt med utbygging av barnehager, merker også at de får inn færre tilbud fra entreprenørene.

– Det er ikke et særfenomen for barnhager. Det er stor konkurranse om arbeidskraften og det er vanskeligere å få inn tilbud enn før, sier daglig leder i Trygge Barnehager, Eli Sævareid. Trygge Barnehager bygger 30 nye barnehager i år.

– Vi klarer å få bygd våre barnehager, men prisen har gått opp, sier Sævareid. Hun tror fremdeles at regjeringens mål om full dekning vil bli nådd innen 2007. – Kanskje med unntak av i Oslo?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.