NETTARKIV

Byggautomasjon med internett

Gjennom sitt datterselskap Trend Control Systems i England, har Eltek Fire & Safety blitt en komplett leverandør av intelligente drifts- og overvåkingssystemer for bygninger. På Eliaden presenteres IQ3xcite som er en ny fleksibel og fri programmerbar DDC-undersentral.

Først og fremst er den laget for å kommunisere over Ethernet. Det gir lave kostnader, hurtighet og pålitelighet og er dagens mest populære form for datanettverk i næringsbygg. Dette har gitt mulighet til å integrere en nett-tjener i undersentralen. Alt som trengs er en PC med nettleser. En todelt påloggingsprosedyre hindrer uautorisert bruk.

I programvaren til undersentralen finnes et bibliotek med funksjonsmoduler for alle vanlige kontroll- og styringsoppgaver. Eksempler på dette er lys-, varme og ventilasjon. Ulike adgangskontrollnivåer gjør at ansatte via sin egen PC kan starte ventilasjon eller slå på lyset i en etasje i forbindelse med overtidsarbeid, mens systemadministrator med sitt høyeste adgangsnivå kan ha kontroll med alle prosesser i bygget.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.