BYGG

Bygg reiser seg

Tore Stensvold
18. sep. 2007 - 10:17

Svært få kan ha unngått å få med seg at utstillingen Bygg Reis Deg starter på Lillestrøm denne uka.Fra og med i dag, tirsdag 18. september og ut uka, kan interesserte få med seg nye og noen ikke fullt så nye nyheter innen bygg og bolig.

Energi og do

Innovativ do med føner og energisparing i boliger er blant nyhetene og temaene som vanligvis trekker godt. Regn også med å finne noe om varmepumper.

Arrangørene har i år brukt atskillige mer på markedsføring, blant annet på TV med en karatesparkende dame som prøver å fortelle mannen sin om et oppussingsbehov.

Stor – større – størst

Karatespark og andre reklamestunt skal ifølge arrangøren Norges Varemesse sørge for over 60.000 besøkende til messa ved Nitelvens bredd i Lillestrøm. I fjor stakk 61.500 innom messa. Målet er å slå denne rekorden med god margin.

Dermed blir Bygg Reis Deg den største byggmessen i Norden, og blant de aller best besøkte i Norge uansett bransje.– Vi går for å slå fjorårsbesøket på 61 500 med god margin. Blant annet fordi vi i år har satset enda mer på å gjøre folk oppmerksomme på at messen er like om hjørnet, sier messesjef Halvard Gavelstad i Bygg Reis Deg.Inspirasjon og kunnskapBygg Reis Deg er fylt til randen, med 450 utstillere fordelt på 16 000 kvadratmeter i hallene til Norges Varemesse. Aktiviteten i byggebransjen og boligmarkedet er høy, noe som trolig var medvirkende til at messen i år var fullbooket allerede i mai.– Bygg Reis Deg dekker hele spekteret og er byggebransjens utstillingsvindu nummer én. Folk kommer hit for å bli inspirert av hvilke muligheter som finnes, og for å oppgradere kunnskapen sin, sier Gavelstad.Idol-Tone

Årets messe er den 52. i rekken, og som vanlig er det offisielle Norge til stede under åpningen, denne gangen ved kommunal- og regionalminister Åslaug Haga.

I løpet av messen blir kjendisfaktoren høynet enda litt, i form av konserter med Tone Damli Aaberge og gruppen Dance With A Stranger.

Nordmenn ligger på verdenstoppen i oppussing. Av husets rom bruker vi mest på bad og kjøkken. Derfor er også bad og kjøkken representert med nærmere 60 utstillere på Bygg Reis Deg, ifølge en pressemelding.

Vask og føn baken

– Både kjøkken- og baderomsløsningene på årets messe er preget av at vi tilbringer stadig mer tid i disse rommene. Plassen er romslig. Løsningene skal være smarte, men ha et tiltalende ytre. Særlig på badet er det velvære som teller, trenden er å skape sitt private spa, sier Gavelstad.

Et av de mer oppsiktsvekkende innslagene på VVS-avdelingen i år er den papirløse doen, som skyller og fønetørker stumpen.

Publikum får også se i praksis hvordan et bad skal bygges.

Energisparing

Energisparing og miljø er også sterkt til stede på årets Bygg Reis Deg. Hos Glava kan du for eksempel få beregnet energigevinst og reduksjon av CO-utslipp ved etterisolering.

Bygg Reis Deg varer til og med søndag 23. september.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.