NETTARKIV

BW Offshore: Forventer høy aktivitet i 2008

OPPTUR: - BW Offshore forventer stor aktivitet i 2008, sier administrerende direktør Svein Moxnes Harfjeld (til høyre) og teknisk direktør Tom Kristiansen.
OPPTUR: - BW Offshore forventer stor aktivitet i 2008, sier administrerende direktør Svein Moxnes Harfjeld (til høyre) og teknisk direktør Tom Kristiansen. Bilde: Truls Tunmo
Truls Tunmo
5. mars 2008 - 14:56

- Det var et noe tregere marked i 2007 enn i 2006. Dette skyldtes i hovedsak at oljeselskapene brukte lengre tid på beslutninger om feltutbygginger grunnet industriens kostnadsøkninger med 20 prosent. Oljeprisen steg mer enn forventet men det ble ikke justert for dette i takt med kostnadsutviklingen, sier administrerende direktør i BW Offshore, Svein Moxnes Harfjeld.

For BW Offshore nevner han spesielt Brasil som et veldig attraktivt marked fremover.

-Med vår solide referanseliste på 12 gjennomførte prosjekter er vi en av de kvalifiserte tilbyderne til statoljeselskapet Petrobras. Våre 3 siste tilbud var til Petrobras, hvorav vi vant en og kom som nummer to på de to andre. Også i Angola er det stor vekst i markedet for tiden, i tillegg til mellomstore prosjekter i Australia og i Sørøst Asia, sier Moxnes Harfjeld.Fem fartøy

BW Offshore har for tiden fem av totalt syv flytende produksjons enheter i oppdrag. Et nytt produksjonsfartøy er under bygging ved Keppel-verftet i Singapore og vil bli det den første produksjonsskipet på Amerikansk sokkel med oppstart i 2010.

-Vi forventer generelt en tildeling av flere store prosjekter i 2008 sammenlignet med 2007, og kontraktene har stor verdi. Av totalt 13 kontrakter som ble tildelt i markedet i 2007, fikk vi en av dem. Vi jobber knallhardt for å få flere store kontrakter. Det dreier seg om avtaler fra 400 millioner dollar og opp mot en milliard dollar per kontrakt, sier Moxnes Harfjeld.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.