ROMFART

Buzz Aldrin besøker Norge

Per Erlien Dalløkken
13. nov. 2007 - 06:59

Edwin Eugene «Buzz» Aldrin (77) kommer til Norge i forbindelse med Astrofestivalen som arrangeres på Blindern i Oslo søndag.

– Dette er en unik anledning, kanskje den siste, til å treffe denne historiske personen, sier romfartsekspert Erik Tandberg som intervjue Aldrin på scenen.

Sist Buzz Aldrin offisielt besøkte Norge var i oktober 1969 sammen med resten av Apollo 11-mannskapet. Også da var det Tandberg som ledet intervjurunden for de nordiske rompressefolkene.

Andremann nok en gang

Aldrin må igjen finne seg i å følge i Neil Armstrongs fotspor. Fartøysjefen og førstemann på Månen besøkte som kjent Norge i fjor høst.

Og mens foredraget med Armstrong kostet fra 5.000 kroner per billett og var utsolgt et halvt år i forveien, var det fortsatt ledig plass til Aldrin denne uka til kun 200 kroner per billett.

Tandberg kan ikke forstå at det skal være mindre utbytterikt å høre på Buzz Aldrin. Heller tvert imot:

– Han er jo mye mer åpen og utadvendt enn Armstrong. Jeg skal ikke påstå at Aldrin heller liker så godt å snakke, men han snakker i hvert fall en god del og uttrykker seg godt, mener Tandberg.

Nyheter

Tandberg skal forsøke å få fram litt mindre kjente sider ved den første bemannete måneferden for snart 40 år siden.

– De som er veldig interessert, vet nok det meste. Men tross alt begynner det å bli mange som er født og oppvokst etter Apollo.

– Jeg kommer naturligvis til å spørre en del om selve ferden, situasjoner som var krevende og kritiske, og litt om hvordan livet har artet seg etter at han kom tilbake. Jeg vil også be ham gi sin vurdering av USAs planer for en retur til Månen, forteller Tandberg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.