TEKNOKLIPP

Buss i sentrum

18. okt. 2001 - 20:04

Tekstmeldinger er blant tilbudene til kollektivbrukere som forskere ved Sintef Bygg og miljø utvikler. Forsøksbussene i Trondheim skal utstyres med et GPS-system, slik at satellittsignaler til enhver tid gjør det mulig å beregne hvor bussen befinner seg. Billettmaskinen regner ut eventuell forsinkelse i forhold til rutetabellen, og et datasystem bringer ut informasjonen til skjermer rundt omkring i byen.

Som et prøveprosjekt blir det i løpet av året plassert elektroniske skjermer på bussholdeplassene fra Torget, langs Elgeseter gate og mot Saupstad i Teknologihovedstaden. Opplysningene kan etterhvert bli lagt ut på internett, og man kan dessuten be om å få en tekstmelding for eksempel fem minutter før bussen kommer. På såkalte infokiosker, kan du få hjelp til å legge opp den beste reiseruten.

Dette kan bety et kjærkomment farvel til lang, hutrende ventetid i øsende regn, og forhåpentlig føre til at flere velger buss og trikk og lar bilen stå. Sintef samarbeider med Statens Vegvesen, Trondheim kommune og Sør-Trøndelag fylkeskommune om prosjektet.

GEMINI

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.