BYGG

– Bunnen er nådd

RUSKEVÆR: - AF Gruppen tåler ruskevær, sa konsernsjef Pål Egil Rønn da han la frem tallene for annet kvartal. Både inntjening og ordrereserve har økt.
RUSKEVÆR: - AF Gruppen tåler ruskevær, sa konsernsjef Pål Egil Rønn da han la frem tallene for annet kvartal. Både inntjening og ordrereserve har økt. Bilde: Joachim Seehusen
Joachim Seehusen
21. aug. 2009 - 10:29

Det var en tydelig fornøyd konsernsjef som la frem resultatene for annet kvartal. Inntjening før skatt var 77 millioner kroner, mot 61 millioner i 2008.

Ordrereservene har økt med 924 millioner kroner i løpet av første halvår og er nå på 5,8 milliarder kroner.

– Vi tror bunnen nå er nådd, men om det forblir flatt eller går oppover er vanskelig å si, sa Rønn under presentasjonen.

Klare med prosjekter

For boligbygging inntar han en avventende holdning.

– Vi har prosjekter klare i skuffen både i Norge og Sverige, men vi vil ikke være de første som trekker dem ut av skuffen.

Rønn venter likevel at de vil begynne salgsarbeidet for boliger i løpet av høsten.

Vekst i samferdsel

AF Gruppen vil øke virksomheten i anleggssektoren, spesielt innen samferdsel.

– Vi ser et gryende marked der, sier Rønn.

For kun få dager siden signerte han kontrakt med Statens vegvesen om bygging av T-forbindelsen mellom Karmøy, Tysvær og Haugesund.

Det er en kontrakt på 878 millioner kroner. Han understreker at selskapet fortsatt vil være en sterk aktør innen oljesektoren og trekker frem kontrakten med StatoilHydro om anleggsarbeidet for teknologisenteret for CO 2-rensing på Mongstad til 150 millioner kroner.

Liten investeringslyst

På miljøsiden er det økt aktivitet, spesielt gjelder dette et nytt mottaksanlegg på Vats der utrangerte oljeinstallasjoner skal kuttes opp.

Innen energi ser det ikke fullt så lyst ut.

– Der har vi fått flere regnskurer, det er liten investeringslyst hos kundene, sier Rønn.

Omsetningen er likevel økende, hovedsakelig som resultat av oppkjøpet av Aeron. Det er mange små prosjekter som gir lav margin.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.