NYHETER

Bulldozer Maskinlag kan få hjemmeseier

Bulldozer Maskinlag fra Sortland har mulighet til å få en jobb for Vegvesenet bare 4 km fra hovedkontoret. Et anbud på 15,293 millioner kroner gir selskapet en knapp ledelse i kampen om kontrakten på to km gang/sykkelveg.

Huset til venstre er et av to som står i vegen for gang/sykkelvegen. I stedet for å innløse det har Vegvesenet valgt å flytte fylkesveg 82 mot høyre. (Foto: Google)
Huset til venstre er et av to som står i vegen for gang/sykkelvegen. I stedet for å innløse det har Vegvesenet valgt å flytte fylkesveg 82 mot høyre. (Foto: Google)
3. okt. 2012 - 13:01

Grunn og Bygg Entreprenør fra Narvik ligger på andreplass med 14,487 mill. Øvrige anbydere er Ottar Bergersen & Sønner fra Bø i Vesterålen (16,850 mill.) og Thore Magnussen & Sønn fra Vestvågøy (19,472 mill.).

Gang/sykkelvegen skal gå langs fylkesveg 82 mellom Steiro i nord og Elvenes i sør. Denne vegen hadde status som E 10 fram til Lofotens fastlandsforbindelse ble ferdigstilt for snart fem år siden.

Strekningen som skal få gang/sykkelveg ligger sør for Sortland sentrum. Her går fylkesveg 82 gjennom ganske flatt terreng, men en omlegging av vegen over 6-700 meter presser anleggsomkostningene opp. Omleggingen er nødvendig for å slippe å rive to bygninger som står like ved kjørebanen. Det blir billigere å legge om vegen enn å løse inn bygningene.

Gang/sykkelvegen skal gå på vestsiden av kjørebanen på hele strekningen. Den blir tre meter bred der den bare skal betjene myke trafikanter. Noen steder skal den også fungere som adkomstveg til boliger. Da blir bredden økt til fire meter.

Prosjekteringen er utført av Barlindhaug. Gang/sykkelvegen blir ferdig til sommeren neste år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.