IT

Budsjettpremiere for fri programvare

Heidi Arnesen Austlid kan smile bredt. Er Friprogsenteret først inne på budsjettet, skal det mye til at det ryker ut igjen.
Heidi Arnesen Austlid kan smile bredt. Er Friprogsenteret først inne på budsjettet, skal det mye til at det ryker ut igjen. Bilde: Espen Zachariassen

– Det er vanskelig å bli egen post – enda vanskeligere å bli kvitt det. Dette tyder på at regjeringen vil fortsette satsingen på fri programvare i offentlig og privat sektor, sier direktør Heidi Arnesen Austlid i Friprogsenteret, eller formelt Nasjonalt kompetansesenter for fri programvare.

– Og når vi først er inne, blir vi værende på budsjettet også ved et eventuelt regjeringsskifte, sier Arnesen Austlid til tu.no.

Øker

Forslaget til bevilgningen er på 4,176 millioner kroner – en økning på rundt 100.000 kroner fra tilskuddet i 2008.

Friprogsenteret ble etablert i 2007 og har nå kontorer i Drammen og Tromsø for å skape trygghet om fri programvare og sikre deling, gjenbruk og samarbeid av løsninger. Senteret sprer kunnskap, verktøy for deling, og etablerer nettverk i offentlig og privat sektor.

Intensiverer

– Vi skal fortsette og intensivere arbeidet med kunnskapsspredning slik at flere får trygghet til å velge fri programvare, sier Austlid i en pressemelding.

Anbudskrav

Hun varsler store forventninger til den bebudede preferansepolitikken for fri programvare.

– Vi forventer at regjeringen intensiverer satsingen på fri programvare og er tydelige spesielt i forhold til fri programvare i offentlige anbud, sier Austlid.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.