Budsjettavtalen med KrF svekker vegbudsjettet med 244 millioner kroner

Istedet fikk KrF inn en bevilgning til sin egen kjepphest: Barnas Transportplan.

Skarvbergtunnelen får 50 millioner mindre i 2019-budsjettet. Men oppstart blir det uansett, lover Statens vegvesen.
Skarvbergtunnelen får 50 millioner mindre i 2019-budsjettet. Men oppstart blir det uansett, lover Statens vegvesen. Foto: Bjørn Jørgensen, Scanpix
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
23. nov. 2018 - 09:14

Vegsektoren ble taperen innenfor Samferdselsdepartementets budsjett etter at regjeringspartiene kom til enighet med Kristelig Folkeparti om forslaget til statsbudsjett for neste år.

Hele 244 millioner kroner er kuttet fra vegprosjekter.

Verst går det ut over asfaltbudsjettet for neste år, som er kuttet med 100 millioner kroner. E16 over Filefjell har fått kuttet 94 millioner kroner, mens byggingen av E69 Skarvbergtunnelen i Finnmark får 50 millioner kroner mindre å rutte med til neste år.

Statens vegvesens prosjektleder for E6 Filefjell, Odd Erik Haugen, sier at han ikke kjenner de budsjettmessige detaljene ennå, men avdramatiserer allikevel:

-Dette vil ikke få noen praktisk betydning for prosjektet og ferdigstillelsen av det til neste år, forteller han til veier24. Prosjektet blir litt rundt 100 millioner kroner billigere enn antatt, og det er trolig dette som nå hentes inn på en eller annen måte.

Skarvbergtunnelen på E69 i Finnmark hadde i regjeringens opprinnelige budsjettforslag fått 280 millioner kroner for å bruke i 2019. Forliket med KrF reduserer dette beløpet med 50 millioner kroner.

Leder for prosjektavdelingen i Statens vegvesen region Nord, Stein Johnny Johansen, sier til veier24 at fordyrelsen av prosjektet gjør at de kommer noe senere i gang enn planlagt, og at denne reduksjonen kan sees på som en justering i forhold til oppstarttidspunktet.

-Vi regner med å få inngått kontrakt med entrepenrøren på nyåret en gang, og at de på sin side vil være igang med arbeide i løpet av våre, forteller Johansen.

Istedet for å bruke pengene på veg, innebærer budsjettforliket med Kristelig Folkeparti en omdisponering til flyplasstiltak, skipstunnelen på Stadt, bredbånd i distriktene og Barnas Transportplan.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.