POLITIKK

Budsjettinnspurten i gang – usikkert om partene kommer i mål

Ap, Sp og SV fortsetter forhandlingene om neste års statsbudsjett. Lørdag var det fortsatt ingen budsjettavtale på bordet.

– Vi vil ha en budsjettavtale som gir en rettferdig grønn omstilling, sier SVs Kari Elisabeth Kaski, her på vei til Statsministerens kontor i Oslo fredag til budsjettforhandlinger.
– Vi vil ha en budsjettavtale som gir en rettferdig grønn omstilling, sier SVs Kari Elisabeth Kaski, her på vei til Statsministerens kontor i Oslo fredag til budsjettforhandlinger. Foto: Martin Solhaug Standal
2. des. 2023 - 12:17

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV er lørdag kveld fortsatt ikke kommet til enighet om neste års statsbudsjett. Partene satt da fortsatt i forhandlinger.

NTB fikk lørdag kveld opplyst fra begge sider at det ikke ligger an til at budsjettavtalen blir presentert lørdag kveld.

SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski sa lørdag ettermiddag til NTB at det fortsatt var stor avstand på viktige områder for SV.

– Vi vil ha en budsjettavtale som gir en rettferdig grønn omstilling og som øker kjøpekraften til folk. Vi jobber videre til vi får på plass en avtale som gjør Norge grønnere og mer rettferdig, sa hun.

Nestleder Torgeir Knag Fylkesnes sa lørdag at målet var å bli enige om en budsjettavtale i løpet av lørdagen. Partene må ha enigheten klar innen mandag morgen klokka 8.30. Klarer de ikke det, må finansdebatten utsettes.

SV må forankre en eventuell budsjettavtale i stortingsgruppa før den kan endelig godkjennes. Forhandlingsdelegasjonene til regjeringspartiene har alle fullmakter.

SV har gått inn i forhandlingene med krav om økte skatter, mer omfordeling og mer klimapolitikk. 

Torgeir Knag Fylkesnes ville lørdag ikke gå i detalj om innholdet i forhandlingene, men sa at når det blir vanskelig for SV, så er det «når det er stor avstand på rettferdig fordeling, velferd og miljø».

Det er finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) som leder forhandlingene. Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) har steppet inn som vikar for statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), som torsdag dro til klimatoppmøtet i Dubai. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.