OLJE OG GASS

Budkamp om oljetomter

Oljebasen Vestbase i Kristiansund har vokst fra 125 til 750 ansatte de ti siste årene.  Men administrerende direktør Alf Dahl på Vestbase vil trolig møte konkurranse om den siste tomta som nå er til salgs.
Oljebasen Vestbase i Kristiansund har vokst fra 125 til 750 ansatte de ti siste årene. Men administrerende direktør Alf Dahl på Vestbase vil trolig møte konkurranse om den siste tomta som nå er til salgs. Bilde: Herskedal, Kjell
21. nov. 2007 - 11:39

Kristiansund har prekær arealknapphet, og det forventes skyhøye bud når den siste delen av oljebasen nå legges ut for salg, melder Adresseavisen.

510 millioner kroner

Det er de siste 80 målene med utsprengt tomt øst på oljebasen som Vikan Eiendom nå skal selge.

Vikan Eiendom eies av StatoilHydro (55 prosent), Kristiansund kommune (35 prosent) og Saga Eiendom (10 prosent).

Selskapet solgte i sommer den eldste delen av oljebasen til Vestbase. De måtte til slutt punge ut 510 millioner kroner for 55.000 kvadratmeter bygningsmasse og 330 mål tomt.

Kristiansund-ordfører Per Kristian Øyen (A) anslår at den siste tomta har en verdi på mellom 200 og 300 millioner kroner og legger ikke skjul på at kommunen trenger kapital.

Utnytter siste rest

Kristiansund er i ferd med å gå tom for arealer som kan møte etterspørselen for basetjenester og subseahaller.

Overfor oljeutvalget i kommunen har Vikan Eiendom lansert planer om å bygge høyhus i sju-åtte etasjer over industrihaller for å utnytte de siste kvadratmeterne mest mulig.

Ifølge Adressa er StatoilHydro opptatt av å sikre at industrien har nok areal framover til havbunnsoperasjoner med verkstedhaller, og kommer til å legge føringer på fremtidig arealdisponering.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.