NYHETER

Budene var for dårlige – Mesta selges ikke

Etter å ha vurdert budene som har kommet inn på Mesta, har Næringsdepartementet konkludert med at de ikke var gode nok. Dermed forblir selskapet på statens hender inntil videre.

Ingen vil betale så mye som staten ønsket for Mesta. Dermed blir ikke entreprenørselskapet solgt i denne omgang. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Ingen vil betale så mye som staten ønsket for Mesta. Dermed blir ikke entreprenørselskapet solgt i denne omgang. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Bilde: Terje Bendiksby/NTB scanpix
23. jan. 2015 - 18:51

Oslo (NTB): – Regjeringen satte i gang prosessen for å selge Mesta fordi vi mener selskapet best kan utvikles videre med private eiere, sier næringsminister Monica Mæland (H) i en pressemelding om prosessen som nå er avsluttet.

– Vi har vært gjennom en bred prosess for et mulig salg av Mesta. Det har vært kontakt med til sammen 61 mulige kjøpere, og vi fikk nylig konkrete bud. Men ingen bud var gode nok til at det var verdt å selge selskapet.

Mer spesifikt forklarer hun at «statens forventninger til pris ikke ble innfridd»

Entreprenørselskapet har rundt 1.500 ansatte og en omsetning på snaut fire milliarder kroner. Departementet omtaler selskapet som ledende innen drift og vedlikehold av vei og bane i Norge.

Mæland viser til regjeringens eierskapsmelding og sier at fullmakt til salg ikke betyr at staten må selge.

– Vi skal selvsagt ikke selge til for lav pris, understreker hun.

Mesta er helstatlig, et eierskap som er klassifisert som «utelukkende forretningsmessig», altså at staten skal ha mest mulig igjen for sin investering. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.