BYGGBYGG

Bubbledeck: – Enkelt å beregne

KONKURRANSE: Det danske produktet Bubbledeck får nå konkurranse fra Italia. Harald Rosendahl, direktør i Bubbledeck Norway avviser at konkurrenten er enklere å beregne.
KONKURRANSE: Det danske produktet Bubbledeck får nå konkurranse fra Italia. Harald Rosendahl, direktør i Bubbledeck Norway avviser at konkurrenten er enklere å beregne. Bilde: Joachim Seehusen
Joachim Seehusen
26. jan. 2009 - 10:31

Harald Rosendahl, administrerende direktør i Bubbledeck Norway vil ikke være med på at Bubbledeck er brukt i få prosjekter, som vi skrev i artikkelen om det nye italienske produktet U-boot.

Les også: Erstatter betong med plastIkke få

Bubbledeck, som erstatter betong i dekker, har vært brukt i 14 prosjekter i Norge. Det første var på Tjuvholmen i Oslo, der Selvaag valgte plastballene.

– Nei, det er ikke få. Nå har vi tilbud inn på 20 prosjekter, sier han. Hovedsakelig er Bubbledeck benyttet i næringsbygg.

Både Skanskas Ole Petter Haugen og produsenten av det nye konkurrerende produktet U-boot fra Italia mener at det må være enklere å prosjektere med de firkantete formene enn med de runde formene til Bubbledeck.

Det avviser Rosendahl blankt.

– Da vet de ikke hva de snakker om. Mine dekker skal beregnes som et ordinært dekke, sier han.

Uenig

Detaljprosjekteringen av alle de 14 prosjektene der Bubbledeck er benyttet er gjort av Bubbledeck Norway.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Rosendahl avviser at mange rådgivere er tilbakeholdne med å benytte Bubbledeck fordi konkurrenten dr. techn. Olav Olsen har så sterke eierinteresser.

Da selskapet Bubbledeck Norway ble stiftet hadde Olav Olsen og ansatte i selskapet til sammen 60 prosent av aksjene. Adressen til de to selskapene er identiske.

– Nei, det har overhodet ikke vært noe tema. RIB, rådgivende ingeniør bygg, har vært andre firmaer enn Olav Olsen for samtlige prosjekter, sier han.

Frykter ikke

Rosendahl frykter ikke den nye italienske konkurrenten.

– Det er alltid sunt med konkurranse. Men siden dette ennå ikke er levert og brukt i Norge er det vanskelig å si hvordan de vil ligge prismessig. Det kan kanskje være gunstig i noen typer prosjekter, og ugunstig for andre, men slik er det for Bubbledeck også, sier Rosendahl.

Les mer om Bubbledeck:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.