ARBEIDSLIV

Bryter vaner - tenker nytt

MYE MORO: Sjur Dagestad, professor II ved NTNU og leder av innovasjonsselskapet Innoco AS, har det best når han har det gøy - og da kommer også resultatene av seg selv.
MYE MORO: Sjur Dagestad, professor II ved NTNU og leder av innovasjonsselskapet Innoco AS, har det best når han har det gøy - og da kommer også resultatene av seg selv. Bilde: Audun Kollstad


Mannen bak disse tankene er Sjur Dagestad, tidligere innovasjonssjef i Tomra Systems og innehaver av den første Reodorprisen i 1994.

– Jeg jobber med å sette hjerter i brann, sier han litt kryptisk.

Dagestad er professor II ved NTNU, samtidig som han driver innovasjonsselskapet Innoco AS i Oslo.

Han har blant annet utviklet kurs i å skape en innovativ kultur som han tilbyr både som bedriftsintern opplæring og som fag ved Produktutvikling og materialer på NTNU. Et typisk bedriftskurs består av ti halvdagssamlinger i et halvt år.Tenke det utenkte

– Skal du skape suksess, holder det ikke å gjenta suksessen fra i fjor eller å kopiere konkurrenten. Jeg forsøker å bygge opp innovasjonskompetanse som går ut på å tenke den utenkte tanke, forteller Dagestad til Teknisk Ukeblad.

I fjor holdt han om lag 100 foredrag for store og små bedrifter innen industri, offentlig virksomhet, forskning og tjenesteyting.

– Viljen til å avkonstruere gamle forestillinger er størst hos de som har vært i arbeidslivet noen år. De virker mer sultne på endring, sier Dagestad.Fun & profit

Han har et bredt register av erfaringer å bygge på, som fjerde generasjons smed fra Brumunddal, sivilingeniørutdanning fra Trondheim og mange års arbeid med utvikling og innovasjon.

Reodorprisen fikk han sammen med sin kollega Tom Ødemark for å ha utviklet en fakkeltenner for Statoil. I dag er det solgt fakkeltennere for om lag 135 millioner kroner.

Brenne

– Den største læringskraft får du når du brenner etter å gjøre noe. For min egen del har jeg alltid hatt det best når jeg har det gøy, og da har det også gått best. Brødrene Plankes motto i Tomra var «Fun & profit». Jeg er stor tilhenger av å ha det moro, sier Sjur Dagestad.

Han har sørget for å skaffe seg mer moro i tiden fremover. I februar skal han til Aukrustsentret i Alvdal og gjennomføre et «Felgen-verksted+, som er en workshop for lærere i Hedmark.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.